Kaplička v zimě

Kaplička v zimě

Anotace: báseň o Tanvaldské kapličce

Sbírka: Matčiny oči, Skleněný déšť (výbor)

Jakoby stranou všeho dění
stojí kaplička svaté Anny
ve zdraví přežila pokolení
však rampouchy už brousí hrany

Její střecha zdá se pevnou kopulí
kapli,jež střeží obrázek svaté Anny
než sníh košatý strom vedví rozpůlí
odemknu černou mříž u vstupní brány

Když vešel jsem do Tanvaldské kapličky
byl prosinec a zima mne pohladila po tváři
celý svět byl v té sakrální stavbě maličký
hle! Z toho obrazu slzy stékají k oltáři
Autor Petr27, 21.12.2018
Přečteno 492x
Tipy 5
Poslední tipující: Mt. Blanc, Kapka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí