Vinným

Vinným

Když kol zní píseň havraní,

když vina padá do dlaní,

jak podzimní listí.

Když zdraví trpí chorobou,

pak se zvířecí podobou

si zítřek nezajistí.

 

Když opět srdce padá v lest,

když do pelechu spěchá vlézt

pro své touhy povrchní...

Když kříž se zdá být bezcenný

a když jen marnost vzkříšení

pak se s hříchem porochní. 

 

Když knihy čtou se pozpátku,

když člověk slouží pozlátku

zas pro slávu pekel.

Když zneuctěno posvátné,

pak temnem noci zazlátne

nápis MENE TEKEL.

 

Autor Karel A.P., 07.10.2019
Přečteno 257x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí