Advent, Lásky kráľ

Advent, Lásky kráľ

Anotace: ...

Sbírka: Pravdy o Bohu

ADVENT

Čas adventu clivo hľadí
v zahmlené sivé diaľavy,
na tmavú zem, snivú oblohu.

Čas, človek, všetko stvorenie
už veľmi túžia po Bohu.
Nebesia čas adventu rosia
a ľudia v čakaní prosia.
Prosia?


LÁSKY KRÁĽ

Lásky kráľ.
Ježiš Kristus.
Za nelásku seba dal
v obeť ľudstvu na kríži.

Pravda?
Mýtus?
Priblíži sa ľudstvo k nemu?
Seba mu dá za odmenu
keď v sebe lásku povýši.

Kráľovstvo lásky Ježiša Krista
celého ľudstva Istota istá.

-------------------------------------------------
Zrieka sa dedičstva zeme i neba
ten, kto má v láske len sám seba.


Anna Vodičková
Autor annav, 30.11.2019
Přečteno 362x
Tipy 4
Poslední tipující: mkinka, Frr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí