Bůh na prahu

Bůh na prahu

Anotace: Návštěva Boha

Sbírka: Kříž a jablko

Bůh stojí na mém prahu
nezvonil,jen prošel dveřmi
byl to počátek našeho vztahu
sotva pronesl slova ,,věř mi"

Ve třech pokojích jsem sám
než na návštěvu přišel Bůh
aby učinil z mého domu chrám
a ze mne udělal ohrožený druh

Poprosil jsem Boha o radu
že nechci život zarostlý plevou
chci jen stále kvetoucí zahradu
k tomu velký sad s vinnou révou

On se ušklíbl a znenadání zmizel
byl jsem ve třech pokojích sám
zbyla mi na jazyku hořká svízel
jak rozplynul se před očima chrám
Autor Petr27, 06.11.2020
Přečteno 219x
Tipy 9
Poslední tipující: Emily Říhová, Vivien, mkinka, Rozmarýna, Jdarks, jenommarie, Psavec, ARNOKULT
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Líbí se mi myšlenka, kterou báseň nese. Povedené dílko (*ST).

06.11.2020 23:50:40 | Rozmarýna

Díky moc:)

07.11.2020 09:43:13 | Petr27

O plevel musíme se postarat sami
..a zahrada aby kvetla..taky.
pěkná báseň Petře. *

06.11.2020 20:16:04 | jenommarie

díky moc :)

06.11.2020 20:17:42 | Petr27

;)

06.11.2020 20:22:07 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí