Svatební den

Svatební den

Anotace: Báseň o svatebním dni ;)

Sbírka: Kříž a jablko

Jsi jako drobný kvítek orgovánu
na němž ulpívá rosa po ránu
zabloudilas na cestě do dědiny
V tento kouzelný čas jediný

Hebké ruce všech matek
s nimiž někdy uzavřu sňatek
hlas varovný v hlavě ozve se
a farář svůj proslov pronese

Nic nezkazí nám svatební den
i kdyby nebe nebylo jako len
Chtěli jsme oba církevní obřad
před kostelem můžou popřát
Autor Petr27, 12.11.2020
Přečteno 223x
Tipy 6
Poslední tipující: Emily Říhová, mkinka, Rozmarýna, Psavec, jenommarie
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí