Nedorozumění

Nedorozumění

jednou dostal takový nápad
jak se zanořit do hlubiny Hlubiny
proplul tam
a nadechl se Její vůně
přitom se dověděl Něco
Něco... Důležitého

myslel, že by o Tom měli vědět
i jiní lidé
tak o Tom psal básně

ale našli se různí lidé
kteří porovnávali jeho svědectví
s vnějším náboženstvím
vnějšími, povrchními příběhy

viděli tam rozpor
(který tam nebyl)
tím pádem si mysleli, že je zlý
že je ďábelský
a varovali před ním
a jeho básněmi

ale on nebyl zlý
ani ďábelský
jen mu scházela slova
neuměl dobře vysvětlovat
takže nedokázal popsat
co Tam viděl

měl raději mlčet?
Autor danielsoft, 15.02.2021
Přečteno 187x
Tipy 10
Poslední tipující: Emily Říhová, Iva Husárková, Psavec, Marten, mkinka, Laraille, piťura
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

..schizma je jen v hlavě, jinak ne..;-)

15.02.2021 16:50:58 | Marten

nemlčet
o tom poezie je

nejhorší by bylo
psát
podbízivě
to
co chtějí druzí
:-)

15.02.2021 14:52:58 | piťura

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí