Soumrak Vánoc

Soumrak Vánoc

Anotace: Vánoční báseň

Sbírka: Verše z bytu

Venku se už stmívá
mráz cinká,jako číš
rádio tiše koledy zpívá
a Vánoce jsou blíž

Oblaka na střechy sází
sníh úhledně do řádků
až z toho peřinu mrazí
celé to připomíná pohádku

Jasné hvězdy v démantovém roji
pastýřům k Betlému cestu značí
svět stříbrnou krajkou mráz strojí
jen měsíci se ve tváři vráska zračí

Dítě narozené na chudém loži
jeho jeskyně není žádný chrám
Ježíšek byl počat,jako syn boží,
aby spásu a klid nabídl nám
Autor Petr27, 05.12.2021
Přečteno 230x
Tipy 7
Poslední tipující: mkinka, Jeněcovevzduchukrásného, Sonador, Iva Husárková, šerý, Vivien
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí