Věnec adventní

Věnec adventní

Anotace: ...každou svíci blíže k Bohu...

Po čtyři týdny již rozvěcíme,

plamen svící i duše svojí

ať čistí před ten zázrak předstoupíme

a bolavé duše ať se zhojí...

 

V první neděli nám plála svíce míru, 

by upokojila splašená srdce naše ,

bychom nalezli zas v sobě sílu, 

tím povzbudil nás plamen Izaiáše...

 

V druhém svíce rozhoření,

vnimali jsme již pokoj z rána 

ve vlastní víře posílení 

v plameni od svatého Jana...

 

V třetím týdnu nechť láska naše, 

ať krajem celým se rozšíří

plné jsou jí srdce Vaše, 

ať hoří skrze svíci pastýří...

 

V neděli pak ještě dnešní, 

k těm třem přidáme svíci naděje, 

plamínkem svým ona nám věští

že Maria tu s námi stále je...

 

 

 

 

 

 

Autor chalcedon, 18.12.2022
Přečteno 152x
Tipy 10
Poslední tipující: mkinka, Iva Husárková, Emily Říhová, Tvbm, Psavec, Stanislav32
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Děkuji pěkně vánoční svátky

26.12.2022 08:59:16 | chalcedon

Pěkné.

26.12.2022 08:57:03 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí