Škvorec

Škvorec

Anotace: Báseň o vesnici, ve které žiji, i když "trochu" zkreslená.

Pátek je dnes,
Kdy mě oslovila tahle ves.
Je tak hezká
A vše v ní mi připomíná
Můj každodenní svět,
Doufám, že ne naposled.

Všichni se tu znají,
A když můžou, pomáhají.
Láska, cit a víra,
To je ta pravá míra.

Příroda tu doslova ožila,
Mravence, včely vzbudila.
Včely už pyl si shání,
Mravenci si mraveniště staví.

Když se projdu po náměstí,
Hned vidím, jak jsou lidé šťastní,
Že tu mohou býti,
Že s námi mohou žíti.

Když vyjdu na kopec na máj
A porozhlédnu se po vsi.
Koukám, je tu ráj,
Jsem prostě ve Škvorci.
Autor mtek, 06.05.2012
Přečteno 519x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí