Osmdesát stupňů

Osmdesát stupňů

Anotace: severní šířky

Osmdesát stupňů severní šířky
za zády mám a přede mnou Ledový
oceán, cení svůj úsměv hmoždířský
s chrupem ker vztyčených, kam jdu se nedoví

z melodie, kterou si broukám kol dokola
den i noc, jež bude kratší a kratší
půlroku hlas se ke hvězdám nedovolá
k jediné - ke Slunci, jemuž moc patří

dlouhý stín na ledu otáčet kolem
mne jako orloj, abych se poznal líp
ne jako dosud, dál jít každým coulem
blíž a blíž k točně.. teď reklamní klip
Autor Petbab, 11.03.2013
Přečteno 606x
Tipy 6
Poslední tipující: Akrij8, Joe Vai, Miriska, Bakchus
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Šťastnou cestu poutníku

11.03.2013 21:40:41 | Akrij8

Možná by to chtělo poutavější název.

11.03.2013 19:25:01 | Bakchus

správně, změna

11.03.2013 21:30:41 | Petbab

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí