Wie weit ist es

Wie weit ist es

Anotace: nach Birthaelm

Wie weit ist es nach Birthaelm
- in der Naehe eilt man nicht mehr
die blattgoldverzierte Nacht
unzugaenglich verschlossen leer

uebersaetzt mir den stummen
Mittelalter, tut seinen Mund
auf, die Laternen summen
in dem Himmel rundumrund

die Daecher gegenueber
sieht man schon nahe badend
im Vollmonds lauter Silber
der Mitternacht.. herannahend

překlad:

Jak je to daleko do Biertanu
poblíž není nutno dál spěchat
noc pokrytá plátkovým zlatem
sama pro sebe tak uzavřená a prázdná

překládá mi z němého jazyka
středověku, otvírajíce ústa
spolu s hvězdami na nebi, jež loudí
své tóny kol dokola

již jsou vidět siluety
příkrých střech ve stříbrné
lázni úplňku
blížící se půlnoci
Autor Petbab, 16.10.2013
Přečteno 852x
Tipy 1
Poslední tipující: nebech
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Celkom z chuti som si nahlas zarecitoval nemeckú verziu.
Trochu mi tam nesedí zlato - striebro. :-)

18.10.2013 10:47:29 | nebech

zlato je v noci bledšie ako vo dne :)

18.10.2013 10:52:09 | Petbab

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí