Na dalekém jihu

Na dalekém jihu

Anotace: báseň o jižních krajích

Škoda že nemohu žit na dalekém jihu
kde se slunce potí v nekonečném svitu
žije zde něžná bytost, jež čte mojí knihu
najdeš-li poutníče dívku vždy se před ní slituj

Na jihu dalekém kam ani oko nedohlédne
na hroby tam ze stromů padají pomeranče
tam má lásko přijď k bráně kolem jedné
na koni za tebou docválám z mého ranče

Můj kůň, tak nezpoutaný jak žhavý jih
uhání prašnou cestou jež zlatě víří
polední slunce taví ve dřevě tuhý klih
to když doutná složeno na milíři
Autor Petr27, 15.11.2017
Přečteno 746x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí