Ozvěny Jizerek

Ozvěny Jizerek

Anotace: báseň o kráse Jiz.hor

Sbírka: Jizerské ozvěny, Skleněný déšť (výbor)

Večer Jizerka v údolí zívá
obzor jasným plamenem hoří
les občas divné sny mívá,
když tma světelné chrámy boří

Koruny stromů šeptaly s ozvěnou,
v malebném Jizerském háji
dívka nalezla chatu dřevěnou,
kde spalo se, jako v ráji

Dívenka spanilá vešla dál,
zatímco kraj ve tmě shoří
utichly již zvuky ze skal
a do spánku se panna noří

Slyším v Jizerkách ozvěnu,
to stromy v noci ševelí,
jak větve ťukají o stěnu,
než na podzim zetlely
Autor Petr27, 13.03.2018
Přečteno 635x
Tipy 3
Poslední tipující: Iva Husárková, Anděl
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezky se četlo!

14.03.2018 06:29:02 | Anděl

díky :)

14.03.2018 21:35:45 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí