Jablonecké pozlátko

Jablonecké pozlátko

Anotace: Báseň o historii i současnosti Jablonce

Sbírka: Jizerské ozvěny, Skleněný déšť (výbor)

Pádí Nisa, od slunce zlacená
úbočím zelenající se od jara
bloudí tam jedna duše ztracená
ač dýchá s námi, není věkem stará

Našli lidé zlato a drahé kovy,
co na ně tisíce let sahal prach
jen čekám , co jim řeka poví
ač letitá, nemám o ní strach

Jablonec, to je perla severu
do prstenu Jizerek byla vsazena,
již dávno to tak zde beru
pod horami ční dáma vážená
Autor Petr27, 25.03.2018
Přečteno 627x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí