Mumlavské vodopády

Mumlavské vodopády

Anotace: Báseň inspirovaná krajinou okolo Harrachova

Sbírka: Verše, Skleněný déšť (výbor)

Na řece Mumlavě
se vodopád střemhlav řítí
jako by skákal po hlavě
Jaká krása je toto zříti

Když do hrnců poklice buší
vodopády se s řevem valí
Mumlava pak ticho lesa ruší
až se jí lesní tvorové báli

Vodopády s velkým hřmotem
se ženou dolů do údolí
voda bodala ostrým hrotem,
až v srdci Harrachova zabolí
Autor Petr27, 18.01.2020
Přečteno 446x
Tipy 3
Poslední tipující: Krahujec, jenommarie
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí