Noční tvor

Noční tvor

Anotace: **************

Hluboko pod hvězdami temná je noc
Světla už pohasla, měsíc teď vládne
Jeden však nespí, jen jeden má moc
Nelidskou touhou hnán, po krvi prahne

Cítí pach kořisti, co netušíc dříme
Teplý proud života tepe jí v žilách
Smrt z jeho rukou teď pokorně přijme
Chuť lehce nasládlá mísí se v slinách

Vzrušení z lovu a okamžik zabití
Mžikem se odrazí v zlověstném pohledu
Tichem se nese jak zvířecí zavytí
Vykřik z úst jeho, když ztrácí se z dohledu

Tisíckrát zabil už, a napil se dosyta
Tisíckrát nedal, byť jedinou milost
Vždyť na srdci jeho, jakoby vyryta
Je pouze cesta, co nezná slabost

Přes denní svit tvorem je, ukrytým v šeru
Čekajíc na soumrak a příjemný chlad
V noci však ďábel, jež nesoudí nevinu
S jediným posláním, co tiší hlad

Zkus zkřížit krok bestii zvrácené
Zkus přinutit šíp prorazit kámen
Byli tu takoví, duše dnes ztracené
Co vyslechli z jeho úst poslední amen

Mluví jen k úplňku
A rozsévá mor
Necítí bolest
On je noční tvor
Autor Jan Čihoský, 16.05.2012
Přečteno 1066x
Tipy 8
Poslední tipující: Lachailla, synanceia, Charibeja, Psavec, E.
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí