Bohyně Nut

Bohyně Nut

Anotace: 100% daktylo-trochej ;) Báseň zahrnuji spíše do fantasy než do víry, pojednává totiž o staroegyptské bohyni hvězd - Nut

Hluboké nitro v tónu ticha
Za třpytu hvězd, co neutichá
Nebeskou klenbou božské tělo
Půlnoční píseň rozeznělo
V soumraku Slunce lačně hltá
V bezmeznou výši vyzvednutá
V jediném něžném stisku dlaní
Nad Zemí tak teskně sklání
Nad spícím světem věčně bdící
Hvězdami září po tisících
Autor Foxxx, 06.07.2014
Přečteno 673x
Tipy 2
Poslední tipující: Gabriela Green
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí