Čaroděj z Mizerné jámy

Čaroděj z Mizerné jámy

Anotace: Další nerytmický nonsens.

Na dně jámy Mizérie,
kde starý Cynik vládne,
tam Čaroděj svůj dryák pije,
a jeho magie tak slábne.

Sám sobě je barmanem,
sám sobě je knězem.
Ve svém těle zlámaném
stal se sobě vězněm.

Svou moc prodal na ulicích,
proměnil se v bílou vránu.
Má zkázonosný tumor v plicích,
co si koupil na Uranu.

Stal se starou anekdotou,
co nikoho nezajímá.
S pohlavní nemocí si ho pletou,
jeho osud nedojímá.

Bez nápadu, samé klišé,
stereotyp, co skolil by keporkaka.
Nikdo o něm nenapíše,
ni žába o něm nezakváká.

Hloupý kouzelník,
jehož srdce se nudou pozřelo,
vztyčil k Smyslu prostředník,
když oko dne se zavřelo.

Svou poslední lahev
splatil starou runou.
Z usušené kočky nálev
projel jím jak kapka strunou.

Na dně jámy Mizérie,
kde nikdy se nic neděje,
tam Čaroděj svůj dryák pije,
a jednou za sto let se (možná) usměje.
Autor Sigmius, 22.07.2014
Přečteno 521x
Tipy 4
Poslední tipující: James Libustka, Aiury
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Taky dobré

05.11.2016 18:01:32 | xoxoxo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí