Venušin soud

Venušin soud

Anotace: Milostná lyrika

Kdysi byl čas, když zavoněl květ,
volný můj dech dnes se mi úží.
Krátký byl den, den pyšných růží,
láska odešla a ztemněl svět.

Stane se, opět ztratím hlavu.
V letním večeru voní květ lip!
Nebylo mi tenkrát, Bože,líp,
v ztemnělém tichém starém hradu?

Mráček si pluje po obloze,
kousíček nebe mi zakrývá.
Dravec z výšky křídly zakývá,
svět dole se krčí uboze.

Svíce posílá světelný proud,
láska vynáší nade mnou soud!
Autor Maura, 21.12.2015
Přečteno 673x
Tipy 7
Poslední tipující: Kozoroh 1, Jan Urban, Jort, Juan Francesco de Faro, tato22
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Soud lásky a jeho verdikt končí ve vzpomínkách, ve kterých se duše utopí. Hezké a podařené dílo.

04.08.2016 09:21:52 | Jan Urban

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí