=Ledová,líbezná

=Ledová,líbezná

Anotace: o zimě a tak...☺...

~~~~~~
Žila jedna královna
ta ledová ta líbezná
její krásné dlouhé vlasy
zdobí perly,to je krásy
a z ledových krystalů
kolem krku má šálu,
šaty z vloček sněhových
trůn z medvědů ledových
dechem všechno mráz zdobí
prý z vody dělá cukroví 
a ke snídani dort mražený
prašanem je cukrovaný
ta ledová královna
moc si pochutná.

Zavolá své sněžné koně
za ně vyčaruje sáně
kočí jsou dva sněhuláci
na hlavách mají čepici
každý má nos z rampouchu 
úsměv od ucha k uchu
jeden volá...jedem,jedem
po vodě pokryté ledem
královna ta v saních sedí
na své království teď hledí
těší se z té běloby
s mrazem dělá zásoby
a s tou bílou vločkou sněhu
rozdává radost i něhu.

Tak to také někdy bylo 
pak se v kamnech zatopilo
koštětem se smetal sních
ten bílý co byl v ulicích.
Ahoj páni sněhuláci
dnes vás pozdravili vrabci
a už honem letí dál
ten sněhulák se zatím zdál...

~~~*~~~


 

Autor Květka Š., 29.12.2015
Přečteno 697x
Tipy 5
Poslední tipující: MARKO, Robin Marnolli, J's ..
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásně pohádková :)

29.12.2015 20:00:29 | MARKO

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí