Corvus

Corvus

Anotace: Třetí báseň s motivem ptáka z čeledi krkavcovitých.

Řekám chybí proud
Vodu nelze pít
Ve studnách je mor
Ryby začínají hnít

Puch je v pustinách
Vlkům chybí krev
Ptáci odlétli
Z hájů nezní zpěv

Ženy nerodí
Muži pomřeli
Pole leží ladem
I krysy zmizely

Ráno rozťalo tmu nočních útrap
A sen se rozplynul rychle jako tma
Pole opět plodí a ženy dávají teplo domova
Jen v hlavě pořád doznívá zpěv umírající vrány
Autor Ravena Lupus, 21.02.2017
Přečteno 508x
Tipy 5
Poslední tipující: Cappp, Iva Husárková, Jin&Jang
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tedy, ješte že noc, změnila se v den.
A rozplynul se ten sen.
Teď jen aby rozplynul se zas.
Ten vrány skřehotavý hlas.

27.02.2017 23:19:23 | Cappp

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí