O Muireall

O Muireall

Anotace: Můj pokus o fantasy báseň...

Mladičká Muireall překrásná byla,

když chtivý zrak Kazimírův upoutala.


Latharn však královu nabídku odmítl,

dcera má nechce tě, namítl.


Zlobu velikou na sebe přivolal,

netušil totiž, co Kazimír ve vzteku ukoval.


Zničím tě,

pravil a armádu svou k boji vypravil.

 

Odhodlání jeho rudý hněv hnal,

dívku unesl a život jí vzal.


Olej a oheň dílo strašlivé dokonaly,

když Latharna vojáci u Liškova zničili.


A proto zastav se, poutníče, až kolem půjdeš,

ať na krásnou Muireall navždy pamatovat budeš.

 

Autor Tatyana, 18.02.2018
Přečteno 482x
Tipy 1
Poslední tipující: Iva Husárková
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí