JAK SE BUDÍ VÍLY

JAK SE BUDÍ VÍLY

Anotace: Víly, křehké a tajemné bytosti

Krajka je z pavučin, kapiček rosy,
malířem jitro, co každou noc kosí.
Tma již je v nesnázích, odchází záhy,
k slunci se nakloní nebeské váhy.

Hlavy své znavené uložit musí,
bytosti andělské, co den je dusí.
S příchodem stmívání jejich moc sílí,
vílám je znamením, magickou chvílí.

Rozbřesk jsou hvězdy, plující oblohou,
nyní se před Tebou, skrývat již nemohou.
Procitnou ze snění, v nadvládě noci,
stanou se ve chvilce, geniem loci.
Autor Ztepilý, 06.10.2018
Přečteno 570x
Tipy 6
Poslední tipující: Fany, Frr, ARTeFakty X. Múzy
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí