Poutník

Poutník

 

V pusté prázdnotě vod příliš krutých, ve stínech mraků,

plavil se poutník příliš starý na ještě starším vraku.

Pokorně hledě k nebi, však zbaven svého zraku,

přiznává svou vinu, beze špetky strachu.

 

Tu mračna obrátila se v jemnou mlhu,

poutník připlouvá k bílým břehům.

Těžkou nohou v horkém bílém písku,

našlapuje poutník vida v dálce malou vísku.

 

A tak kráčí poutník pláží dále vyhlížeje známé tváře.

Zlehka vstupuje do malé vísky nechav za sebou bílé písky.

Tu poutník poznává své blízké ztracené v proudu času,

plnen radosti. Nalezl svou spásu.

 

Autor Spike, 08.06.2020
Přečteno 350x
Tipy 4
Poslední tipující: Akrij8, Iva Husárková, Emily Říhová, rybka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí