Fénix

Fénix

Fénix,
ten bájný pták,
který shoří,
a z popela vzejde,
a zrodí se zas a zase,
jako ohnivý drak.

Bůh Re,
ten volavkou,
či v sokola promění se.

Jak všemocný,
jak v moci tajný,
jak nespoutaný,
i splašený.
Jak jak jak,
chrlí mrak,
ďábelský,
to je snad znak.

Čtyři hlavy má,
a jednu,
co mystériem tká.

Protkává se peřím zlatým,
ve zlatě to vaří,
to olovo i brnění.

Svítí svítí do zbláznění,
a věští tu moudrost,
z čelenky i mašlí.

Kraluje kraluje,
a povznáší se,
pod křídly je magie,

Žhne žhne,
a neví se,
kam doletí ty letky,
co poletí.

Přízrak,
ten meteor něhy,
co neničí,
co kypří,
ten prach věčného mládí,
kterým vytryskne fenomén!

Plamen z plamene,
a opět tu je!

Ten ten,
čarovný egypťan,
ten fénix, jing a jang.

Ten božský,
co říká,
tak vstaň!!

Vstaň,
a dopis bude odeslán.

A tak se staň!
Autor Dejvis, 13.08.2020
Přečteno 438x
Tipy 8
Poslední tipující: mkinka, Emily Říhová, V.N.Losinský, Tomcat
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ano vím. Milé od Tebe

13.08.2020 10:25:41 | Dejvis

Ctu a brečím. Víš, že v Egytě byly kočky Božské.Navždy Tvoje kámoška MK

13.08.2020 10:21:19 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí