Krvavý měsíc

Krvavý měsíc

Krvavý měsíc kývá se,

tajemství odtajňuje ve hvězdách,
Jednorožec cválá hřívou majestát,

v černých norách chvěje se,

kosmos mýtů filosofických,
porcelán skelných talířů zaletí,
po obrysech zastříbřených letopočtů,

po jedné neznámé nadčasovosti,
Andromeda mlhovinou nekonečen,

luční rozmachy zapráší,
kosmonaut z věčnostmi sadů abstrakcí smíří,
kašmírové vlny gravitací,
rozprostřely závojové chvění,

kde herbářství mezigalaktična třpytů,
tanec cimbálů supernov oněmí,
ve výbuchů iluzorna,
po líbajících rtěnek netečných,

paradoxů kroutíc fantaziemi,

a zasnoubení v blescích,

třeskem, tleskem,

k lůnám kanoucích vyvřelin.

Luno, prospi k úplňkům,
v klimbajících měsíčkách.
Autor Dejvis, 16.01.2021
Přečteno 398x
Tipy 8
Poslední tipující: Vivien, Psavec, jenommarie, Kubíno, mkinka, Frr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí