Kouzelný dědeček

Kouzelný dědeček

Anotace: O chamtivosti a ignoraci osob okolo nás.

Vousatý mužíček žíjící v dutině stromu
V bytečku sám, ztrápený celý
Vyplní každičké přání právě tomu
Kdo nelehký úkol zvládne, ho rozveselí

Prokletí všemocných
Sobě si nemoci plnit přání
Dobře maskuje falešný smích
Není divu, že pak klame zdání

Plnovous ukrývá odraz duše
Jak hladina jezera domov víl
Jablko, hlava, střela z kuše
Škoda, šíp bravurně protnul cíl

Kdopak je další pán na holení?
Bude to tisíce panen?
Nebo snad bezmezné jmění?
Či života pramen?

Hrdiny z davu oslepuje chtíč
Přec zaslouží si odměnit
Jen zmizí z dohledu pryč
Nezvládnou ani navléci nit

Pro všechny jablka z Ráje
Výhra největší je dar
Nevědomost, ta přesladká je
Tak její s pravdou svár
Autor Serja, 10.12.2011
Přečteno 566x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí