Vnitřní klid

Vnitřní klid

Anotace: .

Spousta divných zvuků v hlavě
likviduje šedou kůru
pusto jako po záplavě
ve dne zažít noční můru
jaký smysl má žít zdravě?
a má vůbec život smysl?
jednu prohru zvýšit na dvě
odepsat svou prázdnou mysl
pro jistotu zůstat vzhůru
než být krutě vzbuzen strachem
mít na krku pevnou šňůru
být obalen střelným prachem
transformace na nestvůru
pod vlivem své vlastní moci
strhávat ze stromů kůru
utíkat pryč od emocí
zkusit zmizet svému stínu
existovat svépomocí
odpustit si vlastní vinu
nenápadně splynout s nocí
zkusit vyhubit tu špínu
pacienty bez nemocí
nalákat je na květinu
s vůní "nejdokonalejší pocit"
hvězdy neprozradí cestu
jak dosáhnout ideálu
nechat si vzít bez protestu
roli v krátkém seriálu
bez exemplárního trestu
nárok na trůn mocných králů
bez obětí manifestu
a bez maškarního bálu
každá součást má svůj důvod
náhoda tahá za nitky
na lampiónový průvod
podívat se ze sanitky
stres má exotický původ
vidět před očima mžitky
nejprve si přečíst úvod
poděkovat za zážitky
vypracovat referáty
zapomenout na rozkazy
minimalizovat ztráty
průměr kazí sebevrazi
žít za zavřenými vraty
pocit bezpečí dál schází
emocionální zkraty
jizvy skryté pod obvazy
malé provizorní peklo
nalezne své uplatnění
mnohem dříve, než se řeklo
nepříjemné překvapení
bolest, rychlejší než světlo
občas střídá pohlazení
zbylé optimisty smetlo
tam, kde naděje už není
pomalu se hojí rány
srdce ztratilo dost krve
rozprodat se na orgány
chce to mít hned napoprvé
své myšlenky urovnány
štěstí bývá nárazové
mít chyby zaznamenány
nevytvářet stále nové
využívat všechny šance
skrývá se v nich správná cesta
změnit svoji pověst psance
dokáže jen jeden ze sta
nezvykat si na kopance
nejsladší odměnou je msta
zahrát si na alfa samce
lháře jeho ego ztrestá
zachovat si chladnou hlavu
časem nalézt vnitřní klid
pokusit se o nápravu
vyrovnanou duší mít
problémům se ztratit v davu
stačí jenom trochu chtít
vděčnost už jen za představu
jaké to je šťastný být..
Autor Manni3, 18.02.2012
Přečteno 704x
Tipy 2
Poslední tipující: protivyl
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

nářez :)

20.02.2012 16:23:18 | protivyl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí