Sfinx - Sechmet

Sfinx - Sechmet

Anotace: z mé příští sbírky poezie

Kde skrýváš své tajemství,
lví ženo?
V očích, jež hledí
přes propast pouště
až na konec všech dnů?
V písku, který tě objímá
jak závoj zapomnění?
Na rtech, co stvořeny jsou
k polibkům slunečního větru?
Tvá ústa již hádanku nevysloví,
protože člověk ohluchl
ve svistu moderního světa,
a Oidipus je mrtev.
Já, živá, stojím před tebou
ptám se tvé zašlé krásy
na tajemství všech věků
a ty mi odpovídáš:
Já jsem, ty jsi,
vše trvá…
Autor Dolma, 17.04.2012
Přečteno 491x
Tipy 2
Poslední tipující: Hesiona-Essylt
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ano, Egypt já ráda. A tohle je kouzelně podané:)

17.04.2012 21:32:29 | Hesiona-Essylt

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí