Modlitba pro nového boha

Modlitba pro nového boha

Anotace: Modlitba pro nového boha Modlíme se k tobě náš nový bože, toho starého už dávno...

Modlitba pro nového boha


Modlíme se k tobě náš nový bože,
toho starého už dávno zapomněl náš svět,
ty s námi navždy buď a sdílej lože,
tys v ráji nový to dolarový květ.


Jsi náš nový bůh a jmenuješ se PENÍZE,
pro tebe můžeme podváďet, zabíjet i krást,
jsi naše nová víra, tys jediná to devize,
díky tobě se můžem na utrpení druhých pást.


Modlíme se k tobě náš bože PENÍZE,
naplň plody tvými ty naše chamtivé dlaně,
s tebou nehrozí nám nikdy žádná kolize,
co ostatní nevěřící? My plivem klidně na ně!


Jen ty slavně žehnáš jedinému tvému proroku,
on je synem tvým a jmenuje se BOHATSVÍ,
tys i on jste znamením našeho světového pokroku,
kéž navždy stojí pevně to tvé opatství.

My klaníme se ti a slibujeme na naší duši,
že pro plody tvé budeme vraždit, klamat,loupit,
přísaháme, že nám nikdy nezčervenají studem naše uši,
neb jménem tvým si můžeme kohokoliv klidně koupit!
Autor guru1, 29.05.2012
Přečteno 346x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ahojky Moustarde,
moc děkuji ta tvůj komentář k mé básni.
Guru

30.05.2012 14:45:06 | guru1

Myšlenka dobrá, vyjádření se mi taky docela zamlouvá. Jen rytmicky mi to kolikrát nějak nesedí. Každopádně k zamyšlení.

29.05.2012 18:19:08 | Moustard.jr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí