ZPĚV (Z)RODU

ZPĚV (Z)RODU

Anotace: Báseň vypovídá o pocitu marnosti a zbytečnosti v životě. Možná i někdo z vás cítí to samé.

Marnost bytí, marnost býti
Čím zaplatit správné žití?
Jak se svým časem naložit
Neb růžový plod vynesen jest
A přitom neživořit
Když stále sváděni ze svých cest
Jdeme planinou pouhou
S naší planou touhou
Do lesů a plání
Tam v dáli za svítání
Co přinese nám tento svět
Tragédie s komedií, na prknech květ
Květ bachratý květ kulatý
Květ naivní a námezdní
Když píseň se rozezní
Po široširých pláních písku
I Ježíš měl svou vlastní misku
Života, z níž pil
(a pak věčně žil?)
Autor Shaznay Heavy, 21.06.2012
Přečteno 412x
Tipy 2
Poslední tipující: Nergal
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ta filozofie je cítit, někdy možná ten pocit mám

30.07.2012 23:43:49 | Nergal

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí