Život je kniha

Život je kniha

Anotace: Život je kniha, jejíž konec ještě neznáš. Teprve do ní zapíšeš, všechno co v...

Život je kniha, jejíž konec ještě neznáš.
Teprve do ní zapíšeš, všechno co v budoucnu poznáš.
Piš ji pomalu řádek po řádku, jako bys dětem vyprávěl pohádku.
Na každý řádek událost, buď v klidu místa máš dost.
Když myslíš, že život končí, končí jen stránka či kapitola.
Neboj se, tohle je moje a ne tvoje epištola.

Když si tě život dobírá, vrať se tam, kde tahle kniha začíná.
Projdi a připomeň si, co do tohohle svazku zapsal sis.
Projdi to pečlivě, jako když policajt pročítá spis.
Najdi, co tě poučilo, najdi to, co ti sílu dalo.
Seber sílu znova a napiš do knihy života další slova.

Blíží se konec tedy epilog a ty se Smrtí vedeš dialog.
Žádáš ji ještě o pár stran. Bohužel každý svazek má své limity.
Všechno jednou skončí a skončit se psaním musíš jednou i ty.
Co zbývá teď. Jen rozloučení, proto se loučím jedním slovem a říkám Vám. Sbohem.
Autor Drivels, 09.07.2012
Přečteno 509x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí