Rozednění

Rozednění

Anotace: .

Zrovna, když se rozednívá
probouzí se život kolem
leckdo pod dekou se skrývá
leckdo chtěl by ještě spát
u snídaně leckdo zívá
jen já bdím nad prázdným stolem
jedna cigareta zbývá
odpovědi toužím znát

Jsem tu sám, jako kůl v plotě
beztak každý skončí sám
zabloudíme v nejistotě
co se ještě může stát?
další opuštěné kotě
zabloudí až ke hvězdám
žal je to jediné co tě
donutí ze země vstát

Nenechám nic na náhodě
chci vše pod kontrolou mít
tonu v otrávené vodě
křišťálově čistý kal
kalí vodu k naší škodě
co s ní, když se nedá pít?
každý, kdo snil o svobodě
seděl a nic neříkal

Lidé chtějí vládnout světu
mindrák z nedostatku moci
mnoho sebemenších střetů
končívá krvavou lázní
snad to bude tím, že se tu
lže a krade ve dne v noci
snad to bude tím, že se tu
z lidí stanou blázni

Vždycky, když se rozednívá
probouzí se nový den
první ranní ptáček zpívá
znovu ožívá náš svět
dobře ví ten, kdo se dívá
že je život plný změn
proč si nikdo neužívá?
může to být naposled..
Autor Manni3, 01.11.2012
Přečteno 677x
Tipy 5
Poslední tipující: Kirsten, Rootness, James Libustka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Protože se lidi bojí... A málokomu dochází, že tu nebudeme pořád. Honí se a řeší každodenní kraviny a mezitím mu život utíká mezi prsty, kterými drží svoje peníze

01.11.2012 17:32:19 | Kirsten

zij kazdy svuj den tak, jako by byl tvym poslednim... ;)

01.11.2012 15:55:31 | James Libustka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí