Dnes

Dnes

Anotace: Tohle ze mě vypadává když jsem současnou společností unavená a otrávená.. Ale ještě doufám.. Modrá a Rudá reprezentují planety, politiku do toho zrovna netahám ;-)

Harmonický rozklad
ovládá zplihlý dav
živočišný odpad
vzdává se svých práv.

Otupělé stádo
táhne do chléva
vědomě a rádo
v mrvě uléhá.

Nevybočit, imitovat
bezmozečný sliz
nadávat a iritovat
- mrtví jako hmyz.

Staří ve svých kotcích
co hnijí v bezčasí
mladí se zhlíží v ovcích
tupé modly je nespasí.

Bez nápadu, bez páteře
motáme se v kruzích,
cíle se nikdo nedobéře
- utopí se v dluzích.

K Modré kouli připoutáni
krmíme se špínou
Rudá neplní nám přání
pouze naší vinou.

Stagnace a kroky zpět
v rozletu nás brzdí
nekoná se další let
zůstáváme za zdí.

K poznání chybí vůle
pro nemožné odvaha
přilepení jako v úle
spolyká nás zábava.
-----------------------------
Ke koloniím, ke hvězdám
snad v letech příštích
stále marně doufám
zamčená v kleci lítých.

S úpadkem však
- jazyka i dětí
s nadějí vak
se mění v smetí.
Autor Meiv, 18.02.2013
Přečteno 402x
Tipy 2
Poslední tipující: Bunney
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí