Tady i tam

Tady i tam

Anotace: Snaha o pojmutí reality

Sbírka: Sofisma smyslů V.

Každé ráno vstávám jiný

Každý den se svět mění

Kolik nadlidské dřiny

se vnáší do mého pachtění

už od narození

dávám najevo co se mi nelíbí

a z pocitu nevole

se mi rozum tříbí

projevem svévole

 

Vše zakrývá

láska mého světa

Vše podrývá

moje autorita

 

Nejsem tatínkův ani maminčin

marně uplatňují svá práva

Život se splétá z pavučin

Myšlenko na svobodu

Buď zdráva

 

Každé ráno vstávám jiný

Každý den se svět mění

bez mého přičinění

bez pocitu viny

přijímám

chodím, dýchám, mluvím

a nevnímám

své zajetí

světa pojetí

do času proměn

látkových výměn

Pojetí polštáře a snu

pohybu aniž se hnu

 

Závislý na životě hledám svobodu

utíkám ze schodů civilizace

až do útrob své kanalizace

 

Zaslouží si tento svět

sám sebe nenávidět

 

Nebojím se

že přejede mě vlak, když nechodím přes koleje

Nebojím se

vždyť to není tak

jak vnímám

co se děje

 

Autor VEDz RVAHEs, 11.04.2013
Přečteno 599x
Tipy 7
Poslední tipující: seh, WoQyX, Kapka, Bakchus, Joe Vai
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ST = SuperTip - 2 tipy

14.04.2013 11:07:43 | Kapka

ST, nelze jinak

12.04.2013 10:50:51 | Kapka

Nevím, co je to ST.

13.04.2013 16:43:38 | VEDz RVAHEs

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí