Poznal jsem

Poznal jsem

Anotace: Že všechno je špatně

Sbírka: Sofisma smyslů V.

Poznal jsem

co je milovat a opouštět

co je slibovat a odpouštět

co nenávidět a ctít

co nemít a chtít

závidět a přát

nevidět a lhát

rozbíjet a stavět

modlám se klanět

smyslů se zbavit

penězi se dávit

být lepší než ti ostatní

být hlavní i náhradní

být pořád ve střehu

bránit se posměchu

utíkat a zas se vracet

nenápadně se vytrácet

explodovat a být alergický

dát podnět a být cynický

štvát kohokoli a kdykoli

lehce vyměnit zadřené soukolí

produkovat hněv a rvačky

brát dětem oblíbené hračky

být vrcholem ctností

a chrochtat blahem do sytosti

být neutrálním diplomatem

a počítat s každým zvratem

otírat se o každého

a nedopouštět se zlého

slízat smetánku – to jsem chtěl !

 

Však vyvětral jsem jak kámen

 

Chci poznat ještě jednou

     něco lepší

     ale ve dvou

Večer spát s večernicí

Ráno stávat s jitřenkou

Vnímat krásu pomíjející

Tykat si s myšlenkou

     že všechno je ve mně

     a já jsem ve všem

     že všechno je Země

A já jsem

     celým

          vesmírem

Autor VEDz RVAHEs, 22.04.2013
Přečteno 589x
Tipy 2
Poslední tipující: Miriska
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí