Fialový španěl

Fialový španěl

Anotace: ...

Vyprázdni mou
místnost
odnes mi židle i stoly
klidně je prodej do bazaru naproti
ale zbav mě těch ohavných
slizkých přítěží
které musím dennodenně natírat
přípravkem proti smrti
vynos z té místnosti nábytek
co vrže s každým poposednutím
kdy uši
uši
jsou napnuté zapruží rozkmitají se
a pak se vrátí do původní polohy
jako by žalostné kvílení uprostřed noci
bylo jen málo skutečné
sekundu poté mělo pominout
už se nikdy nevrátit
a navždy zůstat uzamčené za léta nemytou výkladní skříní
v bazaru naproti
aby kolemjdoucí mohli sledovat zhrzené židle i stoly
a poslouchat jak se zhrzené židle a stoly
co zůstaly bezprizorně bloumat v čase
sotva znatelně domáhají
svého přípravku proti smrti
Autor Gwendoline, 10.09.2014
Přečteno 351x
Tipy 4
Poslední tipující: Petbab, hanele m., Jort, CoT
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí