Dospělost

Dospělost

Anotace: Zamyšlení nad životním mezníkem...nad krokem do neznáma. Prosím o názory:-) Děkuju!

 

Dětství už je daleko
a moudrost stáří v nedohlednu,
přestalo tě bavit lego
a naivitu poslals ke dnu.
 

Stavíš se na vlastní nohy
a berle by ti přišly vhod,
netušíš pro co máš vlohy,
ani jaký bude další chod.
 

Radí ti - Počkej,
v klidu se rozhlédni
a ještě chvilku sečkej,
pak teprv pohlédni.
 

Rady rodičů nad zlato,
mohly by ti být ukradené,
nestojí vůbec za to,
abys na ně myslel denně.
 

Nadechni se dospělosti
a usměj se na sebe,
máš tolik volnosti
jak je jen široké nebe.
 

Udělej krok do neznáma
a poznej svoje sny,
strach z života je fáma,
tak vyplň prázdný dny.

Autor Adellide, 11.11.2014
Přečteno 427x
Tipy 5
Poslední tipující: Danger, enigman
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Verše trochu skřípou, ale idea básně je nosná. Poslední verš je vysloveně silný.

29.04.2015 16:10:16 | Adramelech

V povaze člověka je jak rozumné myšlení, tak nelogické činy.

PS:rád tě tu vidím a dokonce i píšeš :-),jen tak dál a hezké svátky.

26.12.2014 12:25:21 | Danger

doufám že nikdy nedospěju...

12.11.2014 00:37:43 | enigman

To je škoda.... dospět je v pořádku, jen si člověk musí zachovat dětskou duši :-)

12.11.2014 18:54:01 | Adellide

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí