Na obě strany

Na obě strany

Anotace: Jednou je to tak a jindy zase naopak.

Někdy jenom kapka přes pohár stačí,
jindy ani řeka nedosáhne most.
Někdy hrášek do zad tlačí,
jindy ani kámen není dost.

A nejpodivnější to ze všeho,
nejvíc potíží
děláme z ničeho.
Léčíme bičem,
co léčit se má něhou.

Na cestě se pevně držíme,
čeho cestu mělo jen překřížit.

Je to hezké,
chodit po světě.
Vážím si vína i žízně,
chleba je k chuti,
půst zas k utužení
nůž lana přetne
a někdy i do kůže řízne.
kde červ kypří půdu
tam krtek kořen plení.

Tak to zkrátka je
a není,
nic co dané změní.

Půl cesty té těžší,
má koho i zlé,
pro něco těší.
Autor Luccissek, 29.09.2015
Přečteno 357x
Tipy 3
Poslední tipující: James Libustka, Jort, enigman
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí