Májový večer

Májový večer

Nesmierne rád mám
májové večery.
Keď zvoľna, zľahúčka
sa modravo zošerí.
Ružové jablone
usínajú v kvete
od ľúbosti slnka
celé rozochveté.

Nesmierne rád mám
kvitnúci orgován,
farby jeho kvetu
voňavý sladký van.
Vybielené cesty,
keď vietor prach íska
biely šat nevesty,
ktorý si jar schystá.

Dušu mám dokorán
celkom otvorenú.
Hviezdnatú svetlú pláň
v sebe zapálenú.
Srdce zarosené
precítením silne
a ruky zložené
k večernej modlitbe.


Anna Vodičková
Autor annav, 14.02.2017
Přečteno 478x
Tipy 3
Poslední tipující: JSJ, Jin&Jang, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí