Pocestný

Pocestný

Anotace: Hle – mrtvola! A poutník zastavil se váhajíc nad otázkou Proč? Třeba umřel láskou Vykročil dál...

Hle – mrtvola!
A poutník zastavil se váhajíc nad otázkou
Proč?
Třeba umřel láskou

Vykročil dál spokojen
Ač smysl věty neznaje
S krásně dětskou naivitou
Poznával nové lidi a kraje

„Hle jak snadné kráčet za dne
a je jedno kam – vždyť odpověď už znám!“
Ó ty chytrý! Pověz teda
Proč člověk marně hlavu zvedá?

Snad těžko se mu zrovna dýše
Osud mu zemi přidělil
Když orel křičí někde z výše
Amorek si vystřelil

V srdci komusi teď šíp vězí
Je někde v trávě klisna březí
A u cesty plakát pestrý
S otazníkem „Co je štěstí?“

Štěstí je rozplést nit zapletenou
Když dva se stanou mužem a ženou
Když smíš si sednout po poledni
Na lavičku místo starce
Pro kterého se už nerozední

„Odpověz mi moudrý muži
proč dívka ráda voní k růži
Proč žít se chce dýl v hloupé chvíli
Kdy ke konci se život chýlí?“

Abys to co ve dne není
Našel v noci v zapomnění
Aby sen když noc je pánem
Skončil se začatým ránem

A dívčí tvář od slunce snědá
Svou odpověď v růži hledá
Proto ty kdož váháš dosud
Hledej růži – ta je tvůj osud.
Autor mouseova, 09.07.2017
Přečteno 694x
Tipy 7
Poslední tipující: bogen, Joe Vai, piťura, Básník Karel, Jin&Jang
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí