Princípy života, Hry života

Princípy života, Hry života

PRINCÍPY ŽIVOTA

Vduch, svetlo, voda, teplo.
Brucho, plodenie, pudy
fekálií sudy.

Smrť i tá je tu
prisatá k životu.

Obeť, svätosť, žertvy cit?
Zákon smiešny.
Bez nich dá sa žiť.

Čo je život?
Potrieb špina, dokola chod
chorôb slina.
Napokon hrob, jama, hlina...
Viera, nádej zadýmená.

Pesimita?
Realita.
Pravda krutá, taká.
Smrť v nás zreje, čaká.

Načo slovné čačky
spievať kolenačky
smrteľnému životu.
Smrť má svoju istotu.

Cez ružové okuliare
hľadí človek v život, v snáre.

Dobre je tak.
Dobre tak.
Dnes, zajtra, kedy
je treba nastúpiť
na posledný vlak?


HRY ŽIVOTA

Kolo, kolo mlynské
toč sa toč dokola.
Kolo sa nám dolámalo
a do vody popadalo.
Smrť volá,
smrť volá.

Zlatá brána otvorená
stĺpom z prútia podoprená.
Kto raz do nej vojde
v náruč hrobu dôjde.
Či je Ona, či je On
raz vykĺzne z brány von.

Život je hra zemských detí,
ktorých je tu ako smetí.
Hrajú sa hru - letí, letí.
Kto letí, kde letí
uhádneš, vieš?

Hrá sa, hrá sa ľudská chasa
hrou života opája sa
až kým nezomrieš.


Anna Vodičková
Autor annav, 25.09.2017
Přečteno 559x
Tipy 2
Poslední tipující: Anděl, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Aničko, zase pravda..vše co píšeš je pravda...

08.10.2017 21:53:46 | Anděl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí