Jaké to je?

Jaké to je?

Jaké to je?
Utíkat pod praporem do boje?
Snad ve snu se tomu pocitu odevzdám.

Jaké to je?
Zdvihat snoubence závoje?
Snad tuto skutečnost za život neseznám.

Jaké to je?
Odevzdávat duši mrakům
na vrcholku hory?

Jaké to je?
Když krásní a odvážní
si hrají na netvory?

Jaké to je?
V nekonečnu se nimrat?

Jaké to je?
Obra na podbřišku šimrat?

Na hoře jsem stál,
a vlahý vítr vál,
a lidé pode mnou
by naplnili sál.

Jaké to je?
Jako malé dítě výskat?

Jaké to je?
Holou rukou do zdi třískat?

Jaké to je?
Když maturanti zavřou pokoje?

Když nevíš, rád ti ruku podám.
Když nevíš, odnese tě voda.
Když víš, tak žiješ provždy sám.
Jak mravenec na stéblu, jako v řece prám.

Jaké to je?
Do větru básnit?

Jaké to je?
Být také krásný?

Jaké to je?

Provždy odevzdávám snahu svou,
a nechám už té zloby,
procházím temnotou, a
nepočítám hroby.

Vždyť stačí luk Amorův do ruk vlastních vzít,
a ochutnat jedu, pro nějž stojí za to žít.

Jaké to je?
Když básník skloní pero?

Jaké to je?
Když v lese pohltí tě šero?

Jaké to je?

Vždyť ani ty nemusíš do kapsy si snít,
tak taky začni.
Prosím.
Začni
BÝT.
Autor Poeta ze světa, 08.01.2018
Přečteno 458x
Tipy 5
Poslední tipující: Kapka, VEDz RVAHEs, Anděl
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Do větru básnit a snít... Nezapomenout žít.

08.01.2018 20:12:14 | Kapka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí