Radosť I., II., III.

Radosť I., II., III.

RADOSŤ I.

Ó, radosť jasavá!
Ľudskú dušu pretvára
strojí jej hody,
šťastie, blaho...

Načri si človek z radosti
každý deň do hrsti.
Za radosť platíš draho.
Je vzácna.
Je jej málo.


RADOSŤ II.

Zriedkavo sú dni sviatočné.
I radosť, blaho skutočné
do srdca človeka nie často nazrie.

Ach, aké je jeho srdce prázdne
v bezútešnom cítení.
Krásna radosť prosím
ponúkni mu seba
jak chlieb v dennom sýtení.


RADOSŤ III.

Radosť je nevtieravý hosť.
Ľuďom dáva dlhý pôst.
Len keď sa k nej človek srdcom pomkne
s radosťou seba odomkne
neodíde na výhosť.

Oblaží ho jak vánok v sparne
krásou, šťastím sladko- márne.


Anna Vodičková
Autor annav, 01.03.2018
Přečteno 463x
Tipy 4
Poslední tipující: bogen
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jsi mi drahocenna Annab..Si duchovná...si nadherna v Božich očiach..ó Zornička moja drahá

01.03.2018 12:17:54 | ROSA ŽIVOTA ZRAKEM VNITŘNÍM OSVÍCENA

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí