Anotace: Prostě jsem měl přemýšlivou.. :)

Tisíce hvězd září pro stovky světů,
na nich milion bušících srdcí kráčí.
Mezi nimi i já hledám svou vlastní cestu
obklopen úsměvy i slzami, co oči smáčí.

Někdy bloudím na rozcestí, jindy kráčím jasným směrem,
jednou v obětí různých slečen, poté zcela v osamění.
Čas od času pak vzniknou rýmy pod mým perem,
třeba o lásce, nebo o životě a jeho naplnění.

Ve svém věku stihnul jsem až příliš chyb,
lásku sám dával i bral a nejednou ji ztratil.
Třeba že nejsem lhář někdy jsem nesplnil slib,
také jsem se modlil k bohu aby mé rozhodnutí vrátil.

Když zlozvyk kouře plní mé plíce
a z úst stoupají modré mraky,
přemýšlím pak o životě, o tom jak rychle hoří má svíce.
Kdy je lepší jít hrdě vpřed a kdy ustoupit o krok zpátky?

V mém životě je stále tolik otazníků,
čekajících na odpovědi co přichází s šedými vousy.
Moudřím pokaždé když otazník vyměním za tečku?
A budu moudrý? Nebo jen hlupák co moudra trousí?
Autor Mitchoza, 28.07.2018
Přečteno 447x
Tipy 8
Poslední tipující: Sihája, knihomolka, AngelLia31, blabal, SamuelLeumas, Anděl
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Kdy je lepší jít hrdě vpřed a kdy ustoupit o krok zpátky? To ukáže nám jen čas a rozhodnutí mnohdy nelze vrátit...

22.09.2022 23:11:17 | Sihája

jo, to nám prozradí as, až našim dětem vyroste šedý vlas...

06.08.2018 12:20:19 | analfagot

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí