Planeta Země

Planeta Země

Anotace: Báseň o tom, co je nám všem společné.

Na své vlajky, jejich barvy,
pyšní národové bývají,
k jedné, všem společné,
téměř však se neznají.

Modrá a zelená, bílá a hnědavá,
to jsou nejviditelnější barvy její,
a všichni na ní vlastně dlejí,
kruh takový na pozadí černém.

Vše, co známe, máme,
každý, každá, každé,
náleží k té vlajce prvořadé,
pod ní se vesmírem plavme.

Autor Ondřej Sedlák Nový, 15.09.2018
Přečteno 304x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí