O nebi

O nebi

Nebe je orloj pod taktovkou boží
díváš se na něj a srdce tvé touží
poznat ty dálky a kmity světel
a jádro prachu z kteréhos vzešel.

Dívám se smutně na noční oblohu
dívám se lačně přemýšlíc o Bohu
jak je to s duší a tělem pozemským
a proč se dělíme na muže, na ženský.

Všechno je jinotaj v tajemství života
každý kdo přemýšlí v hlavě mu klokotá
vědci se snaží velkými třesky
vymyslet závěry a zní to hezky.

Pravda je opravdu někde tam venku
stále ji hledáme jako pes fenku
můžem se domnívat co bylo prvotní
nebuďme přátelé na věci bigotní.

Nechci se prodírat trnitým názorem
o tom co bude až my tu nebudem
půjdeme do pekla a nebo do nebe
nejlepší vzpomínka zůstane na tebe.
Autor Ďábel sám, 08.02.2019
Přečteno 287x
Tipy 5
Poslední tipující: yarek, ZILA78, Dreamy
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Kdo ví...:)

08.02.2019 08:20:41 | Dreamy

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí