Pozitivní konec světa

Pozitivní konec světa

Když dinosauři zahynuli,
vybudovali půdu pro náš moderní svět,
jen proto, abychom jej zničili rychleji
než je let kosmického tělesa.

Takový je kolotoč Země
stvořit, zničit, vzkřísit,
přetvořit a zničit znovu.
V tom postupu je vidět,
že jsme skutečnými dětmi Země.

A až poslednímu člověku
skolabuje půda pod nohama,
až se jeho plíce naplní vodou z oceanu,
bude se smát,
neboď nastal nový začátek.

Něco musí zaniknout,
aby něco nového vzniklo.
Takový je tok energie,
který dává největší smysl.

Takže až přijde Armagedon,
smějme se a oslavujme,
protože jsme dali světu lekci,
a z našich těl vznikne půda
pro něco lepšího.
Autor Alex Neru, 30.03.2019
Přečteno 316x
Tipy 9
Poslední tipující: Iva Borecká, Koubic, mirecek, Kapka, vlnka, Frr, Polux Troy
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Já se bojím, že se už nebudeme umět smát.

10.07.2019 21:28:57 | Iva Borecká

Hezké připomenutí munilosti a ukázka směru do budoucna.
Jen bych to neoznačil jako báseň.
Ale přeji hodně štestí a úspěchů v dalším psaní, nenechte se zastavit.

31.03.2019 23:13:29 | mirecek

Jo,jo, nikdo neznáme jaký je Vyšší záměr, ale přesto to vypadá, že po zániku se vše posune o úroveň výš :-)

31.03.2019 11:19:45 | vlnka

Svatá pravda :)

30.03.2019 20:34:00 | Polux Troy

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí