V zemi Václava

V zemi Václava

Anotace: Je mi podivně...

Je mi podivně, je mi tak jak mi je
v zemi Václava, jenž draka zabije.
 
Každou noc i den, cítím se podveden
kolem plno lží, kdo si je zaslouží?
 
Chci jen prostě žít, já chci jen prostě být
vzbudily jsme saň, za to  platíme daň.
 
Kdo nás zachrání, mocní jsou nemocní
duchem zbloudilí, páni se zbláznili.
 
Stávej Václave, mé zemi těžko je
buď pánbůh s námi, všude známých známí.
 
Kdo má peníze, koupí si rytíře
nebo velký dům, směje se chudákům.
 
Je mi podivně, je mi tak jak mi je
v zemi poklidné, dneska mi smutno je.
 
Svatý Václave, svou hrdost ztrácíme.
prosím tě už vstaň, pospěš zabij tu saň.
Autor milda0043, 11.05.2019
Přečteno 309x
Tipy 2
Poslední tipující: BaZiNgA, Kapka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Domnívám se že jde o sv.Jiří. Václav byl naopak sám zabit.

12.05.2019 07:11:53 | Karel Koryntka

Neměl sem v úmyslu připravit Jiřího o draka, jenom se mi tam Václav prostě hodil lépe. Ale děkuji za upozornění.

18.05.2019 12:26:16 | milda0043

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí