O hrobko, co skrýváš?

O hrobko, co skrýváš?

K hrobce blíž, klíční dírka, klíč, cvak,
Proč hrobka bezejmenná? Cvak,
hrobko co skrýváš,
mám se báti, co ty znáš?
O hrobko, kdo tu mřel?
Kdo kdy si bděl?
Že by noční můra, zlý sen?
Či světlo, věčný to den?

"Můj milý ani jednoho"
O navždy svátá, o Něho,
proč zmizela si a Múza též?
"Můj milý pravda rvoucí, nechceš lež"
Ne, nechci a proč dvě rakve zde ležící?
Jedna otevřená a druhé někdo věčně spící.
Autor Discord, 19.02.2020
Přečteno 505x
Tipy 2
Poslední tipující: Frr, šerý
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkná báseň, líbí se mi. Styl mi je blízký.
(Možná by stálo za úvahu rozdělit v druhé strofě spodní řádky, aby konec básně neztrácel na tempu?)

19.02.2020 12:06:37 | šerý

Mám rád ponurý romantismus

19.02.2020 06:08:19 | petrzal

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí